Избрани Новини

Задържаха двама кюстендилци за порнография с малолетни

30-годишният М.И. склонявал малолетни за участие в порнографски представления в социалните мрежи

На 31.05.2018 год., под ръководството на Софийска районна прокуратура, служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и колегите им от сектор БОП-Кюстендил задържаха 30-годишния М.И. от Кюстендил. Според събраните до момента данни, мъжът целенасочено е използвал ресурсите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяването на контакти с малолетни момичета за склоняването и изнудването им към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание - престъпно деяние, за което максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години. Установено е, че под фалшива самоличност, М.И. е инициирал контакти и обменил приятелство с над 500 абоната на социалната мрежа, като преобладаващата част от тях са били деца на възраст от 12 до 15 години. Като е използвал крехката им възраст и тяхната доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания онлайн.

На същата дата служителите на ГДБОП са извършили и процесуално-следствени действия в дома на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело по чл.159, ал.4 от НК за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13-годишна възраст.

От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа „Фейсбук“ към януари 2018г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25- годишна възраст.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов