Избрани Новини

Първият кукерски курбан в Симитлийско! Започва се...

Кукерите от Сушица по традиция откриват сезона на кукерските курбани

От днес до… късна есен. Започнаха кукерските курбани. Едни задружни веселби, организирани от кукерите с дарове от хората за хората. Единствени и само в симитлийска община кукерите дават курбан за общото добро и сплотеното приятелство, информират от пресцентъра на Община Симитли.

Кукерите от Сушица по традиция откриват сезона на кукерските курбани. За техния празник също по традиция винаги вали дъжд, може би за да им върви по вода и през новата година. Дъждът днес отново не ги спря да опънат дълги трапези в двора на кметството в селото и да вдигнат наздравици.

Част от персонажите, които по традиция излизат на 14 януари, пременени в кожи и  костюми, си припомниха, че идва време за нова подготовка за Сурва.

Близки и приятели  на кукерите бяха поканени от кметa на селото Георги Митрев да се почерпят за здраве. Няколко вкусни казана курбан бяха приготвили готвачите. Сред гостите бе и общинският кмет Апостол Апостолов, който с удоволствие споделя празника с приятелите си от кукерската група на Сушица. Кметовете на Крупник, Полена, Градево и Черниче също бяха гости на празника. Жива музика и веселие имаше до късно вечерта, както подобава. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов