Избрани Новини

БДЗБР установи нерегламентирано изземване на наноси от река Сушица

Новините

24-01-2018, 20:24

Снимка:

БДЗБР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

БДЗБР и РИОСВ - Благоевград извършиха проверка в Рибник

Ще се предприемат необходимите действия за наказателна отговорност на нарушителите

При съвместна проверка с РПУ – Гоце Делчев на река Сушица, в участък на 200 м преди вливането ѝ в река Места, в землището на Гоце Делчев, експерти на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“  установиха нерегламентирано изземване на наносни отложения от речното легло на реката. Проверката е извършена незабавно след подаден сигнал на „зеления“ телефон на БДЗБР.
В момента на пристигане на екипа на БДЗБР земекопната и транспортната техника – багер и автосамосвал, използвана за изземването и извозването на наносни отложения, заедно с водачите, които я управляват, е задържана от служителите на РПУ. С тяхно съдействие е установена собствеността на й и самоличността на водачите. Техниката е регистрирана на „Екодин“ ЕООД и ЕТ „Костадин Чакалов-Техмикс“.
При пристигане на екипа автосамосвалът е бил натоварен с иззетия от речното легло наносен материал. В хода на проверката материалът е върнат обратно на мястото, от което е добит, а земекопната и транспортната техника са изведени от границите на водния обект.
БДЗБР ще предприеме необходимите действия за ангажиране на наказателна отговорност на нарушителите.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)