Избрани Новини

Откриха общинските празници в Сапарева баня

Празникът продължи до късно и завърши с впечатляваща заря

Пред стотици жители и гости на Сапарева баня, препълнили амфитеатър "Гейзера", бе открито тазгодишното издание на Общинските празници в курортното градче. Официален старт даде кметът на общината Калин Гелев, който в словото си поздрави присъстващите и пожела празниците да бъдат весели и емоционални за всички.
"Имаме щастието да сме родени и да живеем в една прекрасна и китна община, която, освен със своята неповторима природа, носи радост на своите жители и гости с колоритните си традиции и празници. Празници, които ни обединяват и всяка година ни събират около символа на нашия град – Гейзера. Днес е именно такъв ден – ден за празнуване и веселие, повод за усмивки и създаване на хубави моменти. За трета поредна година имам честта да открия официално Общинските празници и да благодаря на всички вас, че уважихте откриването и че сме заедно тук. Нека тези няколко дни бъдат истински празник за всеки един от нас, за всеки дом и за цялата ни община", с тези думи градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев се обърна към присъстващите.

По време на празника публиката се наслади на уникалните и завладяващи танцови изпълнения на детски и юношески фолклорни състави "Ресиловче" и ФТА "Рила", с художествен ръководител Кирил Амбарков. Невероятните малки таланти от Детски фолклорен ансамбъл "103-градусов хоровод" повдигнаха градуса на настроението на амфитеатър "Гейзера". С техния художествен ръководител Иван Начов, изпълниха емблематичния химн на Сапарева баня, както и една инструментална версия, с български фолклорни мотиви на хита "Despacito". Популярната българска певица Нелина изпълни пред сапаревобанци и гостите на града най-обичаните фолклорни народни песни и успя да вдигне публиката на крака. Така сцената на Гейзера се оказа тясна за стотиците, включили се в хората.

Официални гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, заместник-областните управители на Кюстендил д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин, кметът на Дупница инж. Методи Чимев и неговият заместник Крум Милев.

Поздравителни адреси за събитието бяха изпратени от министъра на туризма Николина Ангелкова, народния представител Кирил Калфин, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев и областния управител на Кюстендил Виктор Янев.

Празникът в Сапарева баня продължи до късно и завърши с впечатляваща заря, която озари небето над амфитеатър "Гейзера".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)