Избрани Новини

Грък изчезна, издирват го в България

Христос Ризоз от Солун се е занимавал с търговия на дървесина и е имал български партньори

35-годишният Христос Ризоз от Солун издирват близките му с помощта на предаването „Светлина в тунела“, информира в."Български новини". За последен път е говорил с майка си на 8 май 2017 година от границата с България – Промахон, като е казал, че се готви да се върне у дома. Връзката спира рязко и след това следите му се губят, твърдят неговите близки.
Според българската полиция Христос е преминал граница с автобус предишния ден.
Христос се е занимавал с търговия на дървесина и е имал български партньори, които обаче не познава лично тъй като е ползвал посредник за бизнеса си. Същият български посредник, отново според информация, е пътувал заедно с него, а Христос е носил в себе си пари за закупуване на дървен материал.
С помощта на журналистката Бойка Атанасова разследващото гръцко предаване успя да се свърже с двете български фирми, с които гръцкия предприемач е работил и има издадени фактури, но и от двете категорично казаха, че не познават лично лицето и че са работили с посредник. Едната фирма е със седалище в Сандански, а другата в района на Монтана.
Родителите и братът на Христос, които бяха снощи в студиото на предаването, умоляват властите и на двете държави, но и всеки, който знае нещо за неговото състояние, да им помогне и се обади в полицейско управление или дипломатическите власти на някои от двете държави.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)