11 месеца ще лежи грък в затвора за побой над лекар и сестра

Опитвал се да удари и полицейския инспектор

Районна прокуратура – Петрич е привела в изпълнение ефективна присъда на Хараламбос Г., гражданин на Гърция, за извършени от него престъпления – хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда (по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 от НК).

Той се е признал за виновен за това, че на 28.11.2017 г., в отделението по „Анестезиология и интензивно лечение“ при МБАЛ „Югозападна“ ООД в Петрич, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Мъжът нанесъл побой върху медицински лица – сестра и лекари, отправял обидни думи, уринирал по пода.

В пристъп на агресия той ударил медицинската сестра по главата и й причинил охлузвания на дясната ръка. Пострадалият лекар анестезиолог бил с хематом и отток на дясната ръка.

Освен това Хараламбос Г. оказал съпротива срещу орган на властта, като се опитвал да удари полицейски инспектор от „Охранителна полиция“ при РУ – Петрич.

За извършените престъпни деяния на Хараламбос Г. е наложено едно общо наказание в размер на единадесет месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия