Дипломира се 37-мият випуск на Факултета по педагогика

238 бакалаври, 270 магистри и 8 доктори получиха дипломите си

238 бакалаври, 270 магистри и 8 доктори от випуск 2017 на Факултета по педагогика получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония, която се проведе днес в аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“.
Тържеството стартира с музикален поздрав на децата от Детска градина №4 „Роса“ с директор д-р Ивет Златкова към дипломантите. Церемонията продължи с приветствено слово на декана на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев.
„Уважаеми абсолвенти, стъпвате в една професия, за която има различни определения, които вие ще изпълвате със собствен опит и разбиране. Нека обаче се опитаме да видим учителстването като отдаденост на свободни хора, на професия, която обича свободата и свободното“, каза в приветственото си слово доц. д-р Траян Попкочев.
„Ние, вашите преподаватели от Факултета по педагогика вярваме, че вие като свободни хора сте готови да сграбчите времето и шанса си, за да минете успешно през реката на живота. Вярвайте в себе си и бъдете свободни да творите“, каза още доц. Попкочев.
Поздрав към абсолвентите и гостите от името на ректорското ръководство поднесе зам.ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той пожела на дипломантите здраве, късмет и успешна професионална реализация. Проф.Апостолов връчи дипломите на отличниците и ги награди с плакети на университета за показаните високи резултати през годините.  
С успех 5.69 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити се дипломира Антонио Василев, завършващ специалност „Физическо възпитание и спорт“. Той отправи приветствено слово от името на абсолвентите, като благодари на ректорското ръководство, на преподавателите от Факултета по педагогика и на семейството си за непрекъснатата подкрепа. Сред отличените с плакет на университета са и Кристина Иванова, Елеонора Михова и Рада Николова.
Думи на благодарност от името на защитилите образователна и научна степен „доктор“ във Факултета по педагогика отправи Вяра Цветанова – доктор по „Теория на възпитанието и дидактика“ (Интеркултурно образование).
„Благодарни сме ви за добрата екипна работа и подкрепата, които ни оказахте през изминалите години. Затова, че вървяхте с нас в трудното поле на изследователя. Насочвахте ни по пътя на познанието. Помогнахте ни да разширим своя светоглед, да погледнем на науката от друг ъгъл – този на изследователя. Пътят към успеха е труден, но всички вие позволихте да се учим от вашите компетенции, умения и професионализъм“, каза д-р Вяра Цветанова.
Официални гости на тържествената церемония бяха Любка Димитрова – зам.кмет на Община Радомир, Ивайло Златанов – началник на Регионалното управление на образованието в Благоевград, Радостина Новакова – началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил, Симона Митова – началник на отдел „Образование“ в Община Благоевград, Катя Иванова – старши експерт по информационното осигуряване към РУО – Благоевград, д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, Магдалена Рахова – секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, директори на детски градини и училища.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"