Избрани Новини

Гледаме "Великденско вино" и "Щастливият Бекет" тази вечер

"Тара-ра-бумбия“ продължава с постановки в 19.00 и 21.30 часа

Театър „Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ с постановката „Великденско вино“. В рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ от 21.30 часа в Младежки дом ще бъде представен един алтернативен театрален спектакъл, вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни“ на Самюел Бекет – „Щастливият Бекет“.
Пиесата, на Константин Илиев  и режисьора Весела Василева „Великденско вино“ е с няколко номинации АСКЕЕР 2017 и Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017“.
Както в криминалния роман (по Цв. Тодоров) пред очите на публиката ще се разгърнат едновременно две истории: едната завършена – тази на престъплението, и едната незавършена – тази на разкриването на престъплението. Само че сега престъпникът и разследващият са едно и също лице. Кои са героите и къде е истината, зрителите ще могат да разбера от 19.00 часа.
Режисьорът Марий Росен играе на сцената заедно с Ана Вълчанова, Петя Боюкова, Константин Тимошенко в „Щастливият Бекет“ от 21.30 часа в Младежкия дом. Макар да е вдъхновено от пиесата на Самюъл Бекет “О, щастливи дни!”, в представлението се ползват само няколко цитата от нея. Основната част от текста ще бъде написан от зрителите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов