Гледаме "Великденско вино" и "Щастливият Бекет" тази вечер

"Тара-ра-бумбия“ продължава с постановки в 19.00 и 21.30 часа

Театър „Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на голямата сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ с постановката „Великденско вино“. В рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ от 21.30 часа в Младежки дом ще бъде представен един алтернативен театрален спектакъл, вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни“ на Самюел Бекет – „Щастливият Бекет“.
Пиесата, на Константин Илиев  и режисьора Весела Василева „Великденско вино“ е с няколко номинации АСКЕЕР 2017 и Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017“.
Както в криминалния роман (по Цв. Тодоров) пред очите на публиката ще се разгърнат едновременно две истории: едната завършена – тази на престъплението, и едната незавършена – тази на разкриването на престъплението. Само че сега престъпникът и разследващият са едно и също лице. Кои са героите и къде е истината, зрителите ще могат да разбера от 19.00 часа.
Режисьорът Марий Росен играе на сцената заедно с Ана Вълчанова, Петя Боюкова, Константин Тимошенко в „Щастливият Бекет“ от 21.30 часа в Младежкия дом. Макар да е вдъхновено от пиесата на Самюъл Бекет “О, щастливи дни!”, в представлението се ползват само няколко цитата от нея. Основната част от текста ще бъде написан от зрителите.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"