Избрани Новини

"Тара-ра-бумбия" продължава!

Две постановки гледаме днес

"Тара-ра-бумбия" продължава! Две постановки гледаме днес:

От 17 часа в Камерната зала на благоевградския театър е пиесата "Любовни усмивки" от Антон Павлович Чехов, постановка на доц.Огнян Спиров и ас.Биляна Дилкова. Ще играят студентите от специалност "Актьорско майсторство" в ЮЗУ "Н.Рилски". Пиесата вече се игра с голям успех на международния Струмишкия театрален фестивал, където две от младите актриси получиха и предложение за работа в Струмишкия театър. През ноември миналата година младите театрали бяха поканени и на международния театрален фестивал в Скопие, където отново показаха "Любовни усмивки". С успех я играха и на първия студентски театрален фестивал във Велико Търново в началото на миналата година, като спектакълълът грабна две награди - за най-добър спектакъл и за главна женска роля.

От 19 часа на голямата сцена на театъра ще видим "Секс, наркотици и рокендрол" на Театър "Българска армия". Пиесата е от Ерик Богосян, режисьор - Николай Ламбрев, участват проф.д-р Ивайло Христов, Дони-Добри Векилов и Коцето-Калки.Пиесата вече 25 години е на сцената!

Според легендата терминът РОКЕНДРОЛ е измислен от Алан Фрийд, един нюйоркски ди джей. Но Фрийд е направил много повече от това да назове едно явление и да запознае милиони хора с него. Той също е успял да стане център на скандал, да провали живота си с пиянство и да умре млад. Той самият е бил превъплъщение на рокендрола.
“Изразът “секс, наркотици, рокендрол” е сякаш татуиран върху живота ми през последните двадесет и пет години. В продължение на много време аз дори смятах, че “секс, наркотици, рокендрол” е самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 км в час на проглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв.
А всъщност се оказа тъкмо обратното. Сексът и СПИН убиха много хора, много мои приятели. Изразът “секс, наркотици, рокендрол” не носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога дори напомня  за мъртвешки танц.
Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен между идеализъм и хедонизъм, между егоизъм и себераздаване, между любов и секс, между хаос и прегледност.
Днес, през 1991 г., въпросът е: как мога да бъда едновременно безотговорен и да поемам отговорност?
Пиша за онези неща, които не мога да разбера. Монолозите в “Секс, наркотици, рокендрол” са публичният ми размисъл върху конфликтите в моя живот. Те са опит да уловя неприятните черти на собствената ми личност и да ги извадя на всеобщ показ.
Бих могъл  да озаглавя представлението “Конфликти и размисъл върху моето душевно състояние в Америка през 1990 г". Но тогава театърът щеше да си остане празен. А и вие нямаше да посегнете към тази книга. “Секс, наркотици, рокендрол” е провокиращо заглавие. То обещава весели и вълнуващи  преживявания. Всички ние се стремим към  доволство. Присъства и тъмната страна. Надявам се да ви хареса.” /Ерик  Богосян/
Ерик Богосян е автор на книгата и пиесата “Да пиеш в Америка”, както и на “Радиошоу” - заглавие на книга, пиеса и филм на Оливър Стоун. Печелил е два пъти наградата  “Оби”, има Сребърна мечка  от Берлинския филмов фестивал, както и награда “Драма деск”. “Секс, наркотици, рокендрол”, написана по едноименната му  пиеса, е третата му книга, по която “Авеню пикчърс” прави филм. Богосян е роден в Бостън, живее в Ню Йорк.    Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)