Избрани Новини

Вместо задържане под стража - домашен арест

Измениха мярката за неотклонение на участник в обира на банкомат в Сапарева баня

С определение на Окръжен съд – Кюстендил е била изменена мярка за неотклонение на К.М. - участник в обира на банкомат в гр. Сапарева баня от „задържане под стража“ в по-лека - „домашен арест“.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че около 03.20 ч. на 9.11.2017 г., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, заедно с Кр.Й., Т. Б. и Г. Д. отнели сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

К.М. е бил задържан заедно с Кр. Й. на 22.01.2018 г. в Перник, като им е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 27.04.2018 г., във връзка с постъпила от К.М. молба за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета по повдигнатото му обвинение, се е провело съдебно заседание в Районен съд – Дупница. Тогава с определение на съда същата е била оставена без уважение.

В законоустановения срок К. М. е обжалвал определението на Районния съд пред Окръжен съд – Кюстендил, който е изменил наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)