Избрани Новини

Задържаха още двама за обира на банкомат в Сапарева баня

Предстои задържането им с постановление на прокурор в РП-Дупница

Районна прокуратура – Дупница е привлякла в качеството на обвиняеми К. Микев (на 35 години) и Кр.Йорданов (на 40 години) за извършено от тях престъпление по чл. 195, ал. 2 във вр. с ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 1, т. 5 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2 и чл.18, ал.1 от НК.

Предстои задържането им с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

На 9.11.2017 г., около 03:20 ч., в Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, при предварителен сговор и в съучастие с Т.Богданов, като извършител и Г.Динев, в качеството му на помагач, двамата задържани противозаконно направили опит да отнемат чужда движима вещ – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и отнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Опитът останал недовършен поради независещи от дейците причини, а именно появата на полицейски служители от гр.Сапарева баня при РУ Дупница.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

Разследването продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов