Избрани Новини

Потомък на легендарния народен певец Павел Сираков запя! /видео/

Илиян Йорданов е новото име във фолклорния каталог на Диапазон Рекърдс

Илиян Йорданов е най-новото попълнение във фолклорния каталог на Diapason Records. Изпълнителят израства в музикално семейство и запява още от дете. Потомък е на легендарния народен певец Павел Сираков. От малък започва да слуша творбите му, като взаимства най-вече от хумористичните му песни. Част от тях са „Кацнал бръмбар на трънка“, „С кол е баба врата запиняла“ и „Дедото и бабата“, която реализира като своя първи професионален музикален запис.
Илиян Йорданов участва в десетки конкурси, фестивали и събори за народно творчество, като печели много награди. Изнасял е концерти както у нас, така и в Англия, Германия, Македония и други държави.
През годините Илиян Йорданов е ученик на Павел Сираков и с негова помощ създава своя репертоар от български автентични народни песни. Място в неговото музикално развитие заема и достолепният Костадин Гугов. Чрез интерпретациите си на творчеството на двете легенди той успява да усъвършенства своя глас.  
През 2015 г. се запознава с обичаната Янка Рупкина и заедно участват във фолклорния конкурс „Атлиманска огърлица“ в Китен, където печелят първо място. Оттогава с народната певица изнасят съвместни концерти.  
Талантливият изпълнител има характерен глас с богат тембър, а най-ценното при него е, че звучи автентично. Еднакво добре владее както Шопската фолклорна област, така и Македонската.
Очаквайте скоро най-новата песен на Илиян Йорданов в ефира на Фен Фолк ТВ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов