Избрани Новини

Дения Пенчева пя в музея на Пикасо в Барселона

Изпълни песента "Българско момиче“

Фолклорът в изпълнение на Дения Пенчева достигна и Испания. Певицата е сред младите фолклорни изпълнители, които имат за цел да популяризират българската народна песен, традициите и родните обичаи. Чаровната Дения беше на екскурзия в Барселона, където посети най-големите забележителности.
Певицата остана най-впечатлена от музея на Пикасо. Там тя получи възможността да изпълни „Българско момиче“. Тази песен озаглави нейния най-нов албум, с който отбеляза 10 години на сцена. Директорът на музея ѝ е предложил да изпее фолклорната композиция в акустичната зала на готическата сграда. Отличното владеене на английски език от Дения  ѝ помогнало с лекота да се разбере с управителя.
„С огромно вълнение изпях песента „Българско момиче“ насред картините на великия художник Пикасо. След нея туристите искаха още и още. Благодаря на директора за възможността да пея на едно от най-прекрасните места за мен. В знак на признателност му подарих новия ми албум „Българско момиче. Много съм щастлива, че съм първия изпълнител, който има честта да пее точно на това място. Надявам се отново да ми се отдаде такава прекрасна възможност.“ – споделя талантливата изпълнителка.
В ползотворната разходка Дения Пенчева включи и други популярни за града забележителности. Изпълнителката на Diapason Records е голям почитател на футбола и отбеляза стадиона „Камп Ноу“ сред първите места, които посети.  Музеят на шоколада, Аквариумът на Барселона, яхтеното пристанище на ул.„Ла Рамбла“, вечната базилика „Саграда Фамилия“ също привлекоха нейното внимание.





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов