Избрани Новини

Разкриха кражба на ферма за добиване на криптовалута

Крими

30-04-2018, 17:40

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекции по финансова грамотност по проект FinKids за ученици в Русе

При съвместни действия на служители от областните дирекции на МВР в Ловеч и Русе

Подробности за действията по разследването, проведени под ръководството на Районна прокуратура –Троян, са били съобщени днес на брифинг от директора на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов.  

Във връзка с кражбата на 23 компютърни конфигурации за криптовалута, извършена на 23 февруари в с. Черни Осъм, са задържани двама мъже. Сигнал за престъплението подал собственикът на фермата - българин, който живее във Великобритания, след като онлайн връзката със сървърите, разположени в селото, прекъснала.  

Според изнесената от старши комисар Милен Маринов информация, в хода на процесуално-следствените действия, продължили около два месеца и финализирани на 25 април, полицаи от Троян са установили, че отнетата техника е на територията  на Русенска област. По изготвен план за съвместни действия на двете областни дирекции са били извършени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и околните населени места. Открити и иззети в режим на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара. 

По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен, на когото е наложена мярка „домашен арест“, и 35-годишен от Русе – с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

По време на брифинга днес е стана ясно, че това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид. 

Старши комисар Маринов е отправил благодарности към ОД МВР-Русе за оказаното съдействието и проявен професионализъм.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов