Избрани Новини

Лекции по финансова грамотност по проект FinKids за ученици в Русе

Мисия

30-04-2018, 14:08

Снимка:

ОУ "В. Левски", архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Финансово стимулират млади спортни таланти от Сапарева баня

По програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“

От 7 май 2018 година започва записване за провеждане на лекции по финансова грамотност в училищата в Русе. Инициативата е по проект FinKids на Сдружение „Европейски инициативи без граници“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

 

Финансовите работилници са предназначени за деца от 8 до 16 години. Програмата обхваща 20 концентрирани и тематични лекции. Чрез тях ще се даде възможност на аудиторията да се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на парите. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 мин.

 

Целта на проекта FinKids е да поднесе на децата необходимите знания за икономиката и бизнеса по един ясен, достъпен и разбираем начин. Ще бъдат обхванати термини и понятия в областта на търговията, паричния обмен, банковото дело, бизнеса и др.  За да се запази детския интерес, информацията ще бъде поднесен с помощта на вълнуващи истории, комикси, приказки, илюстрации и снимки. Организаторите са подготвили много изненади.

 

Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на зала с мултимедия. Входът е свободен.

 

За записвания и повече информация, моля обадете се на тел. 0888 246 367 – Благовеста Ценова или изпратете съобщение на facebook страница “FinKids”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов