Сапарева баня се рекламира на форума "Културен туризъм”

Туристическото изложение се проведе във Велико Търново

Община Сапарева баня отново презентира своя туристически потенциал и възможности за балнео и СПА, планински и културен туризъм по време на Международното изложение „Културен туризъм”. Това е 15-то издание на изложението, което за това време се е утвърдило като един от най-динамично развиващите се форуми на Балканите. То е създадено като специализирано изложение за промоция на културния туризъм и платформа за обмен на опит между дестинации от България и чужбина.

Туристическият форум се проведе в дните 19-21 април в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново. Сапарева баня традиционно се представи на националния щанд на България, част от шанда на Министерство на туризма. Възможностите и красотите на планинското градче презентира Милен Колев – старши специалист „Търговия и туризъм” към Община Сапарева баня. Курортната община се представи с най-разнообразни собствени рекламни материали – карти, флаери, сувенири, стикери, диплянки и т.н.

„Около 150 бяха участниците в тазгодишното изложение и ние отново имахме възможността да бъдем сред тях. Огромен интерес имаше от страна на различни туроператорски фирми, организации, общини, дипломати и международни експерти към различните продукти и мероприятия, част от изложението”, коментира Милен Колев. Той поясни, че през 2018 г. форумът получава признанието да бъде част от българската програма в Европейската година на културното наследство и да използва логото на инициативата на ЕК, което също е увеличило интереса към него.

 
 


Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия