Избрани Новини

Граждани, общинари и политици обмисляха идеи за облика на Белица

Целта бе да се дадат идеи и предложения за визията на общинския център

Кметът на община Белица Радослав Ревански проведе официална среща с представители на политическите партии на местно ниво, представители на гражданското общество, заместник кметовете на община Белица, гл.архитект на общината и общински експерти.
Целта на срещата бе да се сформират идеи и предложения, свързани с инфраструктурния облик на общинския център. Кметът на общината благодари на всички присъстващи, че са уважили поканата му и сподели: „С встъпването ми в длъжност категорично заявих своите ясни и открити приоритети на социална ангажираност, бюджетна стабилност, достъпност до качествени административни услуги и подобряваща се обществена среда. И през настоящата 2018 година продължаваме да работим за реализирането на визията за развитие на общинския център, за да придобие привлекателно място за живот и инвестиции. Уверен съм, че всичко това е възможно да се постигне само в резултат на партньорските усилия между общинската администрация, Общинския съвет, политическите партии, неправителствените организации и гражданското общество. Знам, че има много какво да се прави не само в града, този въпрос стои за цялата община, но бих искал да бъда коректен с вас, както и вие с мен и на днешната среща да изложим и обсъдим идеи и предложения относно инфраструктурата на общинския център във връзка с предстоящото кандидатстване на общината по европейски проекти. Затова днес отправям своя апел за предложения на идеи, свързани с облика на центъра на Белица, които да заложим в проектното предложение, за да стане още по-привлекателен за своите граждани и гости. Сигурен съм, че повече идеи ще доведат до един положителен краен резултат, защото заедно можем повече“
На срещата градоначалникът Радослав Ревански получи редица въпроси, на които отговори с нужното внимание и разбиране. Някои от въпросите отново бяха свързани със състоянието на дупките по улиците, както и възможностите за асфалтирането им и за почистване на терени и недопускане за изхвърляне на боклуци в нерегламентирани сметища. Обсъден бе и въпросът за гражданската активност и отговорности и доброволното им участие в чистотата на града. Поставен бе въпросът всеки един от присъстващите да разговаря със съседите си и да апелира за поддържане на чистотата и уюта в квартала и улиците,  където живеят. В края на срещата всички присъстващи взеха единодушно решение в рамките на 10 дни след обществено обсъждане да представят своите идеи, които да бъдат включени в предстоящия инфраструктурен проект.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов