Избрани Новини

Да намалим риска от депресия и инсулт!

Консумирайте зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни

Множество проведени проучвания установяват, че консумацията на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни предотвратяват депресията и спомогат работата на мозъка, съобщават от foodpanda. Здравословният начин на живот е свързан с по-малка вероятност хората да получават инсулти. Повечето от тези храни са с естетсвено ниско съдържание на мазнини и калории. Зеленчуците са важни източници на много хранителни вещества, включително калий, диетични фибри, фолиева киселина, витамин А и витамин С.
Ето още от какви други болести може да ви предпази правилното хранене и богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни диета:
•    диета, богата на зеленчуци и плодове, като част от цялостното здравословно хранене може да намали риска от сърдечни заболявания, включително инфаркт и инсулт.
•    може да предпази от някои видове рак.
•    храни, богати на храни, съдържащи фибри, като някои зеленчуци и плодове, могат да намалят риска от сърдечни заболявания, затлъстяване и диабет тип 2.
•    Храненето със зеленчуци и плодове, богати на калий, може да понижи кръвното налягане и може да намали риска от развитие на камъни в бъбреците, и да помогне за намаляване на костната загуба.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)