Избрани Новини

Ще ремонтират Кривия тунел при Кресненското дефиле

Над 3,2 млн.лв. ще се инвестират в ремонта

Стартираха проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел „Кривия“ при 388-ми километър на път I-1 /Е 79/ София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на съоръжението е 343 м. Планираните дейности се финансират от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни.
По повод стартиралите проучвателно-проектантски работи днес от 9 до 17 часа движението по път I-1 в района на тунела ще се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на сигналистите.
Предвидено е извършване на геотехническо обследване на съоръжението, изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение.
Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД „Геопът – Тунел Кривия“, в което са „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД. Стойността на договора е 3 212 721,60 лв с ДДС. Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май