Пътуващото студио на БНТ 2 ще обиколи Благоевградско

Форматът е част от проекта на БНТ "Парламентът на Европа 2025“

Пътуващото студио на БНТ 2 започва от утре обиколката си в Благоевградска област. Форматът е част от проекта на БНТ „Парламентът на Европа 2025“. В продължение на 7 дни информационният микробус ще посети 13 градове и села в областта .
Целта на пътуващата информационна кампания е да даде възможност на жителите на тези населени места да научат повече за работата и приоритетите на Европейския парламент.В подвижното студио ще бъдат излъчвани видеоматериали за структурата и дейността му, както и за конкретни политики, свързани с България.Местните хора ще имат възможност да изразят своята гледна точка за бъдещето на Европа и да зададат въпросите си към българските евродепутати.
Първите градове, в които ще спре Пътуващото студио, са Банско и Гоце Делчев. Обиколката в региона ще завърши на 22 април в Благоевград, където ще бъдат и евродепутатите Андрей Новаков и Момчил Неков. Те ще се срещнат със студенти, с които ще разговарят за перспективите пред младите хора ,и възможностите за обучение и професионална реализация в Европейския съюз.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен