170 водни спасители се събраха в Благоевград /снимки/

Официално бе открит вторият турнир по водно спасяване

Заместник-кметът по строителство и сигурност на община Благоевград инж.Емилия Тунева официално откри втория турнир по водно спасяване. Тя поздрави организаторите, треньорите, участниците и всички гости  от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за инициативата, като пожела успехи и здраве.
Инициативата започна с едноминутно мълчание във връзка с обявения  национален траур в памет на загиналите жертви от катастрофата на магистрала „Тракия”. В тазгодишното издание на турнира  участват 19 отбора и около 170 състезатели от цялата страна. В Благоевград пристигнаха представители  от Велико Търново, Сандански, София и София област, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Добрич, Русе и Бургас. Гости пристигнаха и от Битоля, Македония.
Спортното събитието се организира съвместно с  „Водноспасителна служба“ към НС на БЧК, Дружеството на водните спасители и Община Благоевград.
От тази година патрон на инициативата е Ичко войвода, а статуетка- пластика с неговия лик ще бъде връчвана на победителите, класирали се на първо място,ежегодно.  
Състезанията продължават и утре /неделя/ от 10:00 часа в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“, когато ще бъде и церемонията по награждаването.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"