Днес залесяваха в Сапарева баня

Над 270 фиданки залесиха в горската територия около екопътеката към Паничище

Инициативите по повод Седмицата на гората в Сапарева баня започнаха със залесителна кампания в района на екопътека „Валявица”. Над 270 броя бяха засадените фиданки в горската територия около екопътеката по пътя към к.с. Паничище. Доброволците залесиха червен дъб, шестил и обикновен явор.

В залесяването взеха участие служители на Общинското лесничейство, местната администрация, граждани, а от частния сектор – представители на фирма „Паничище лес”. Малки жители на общината също засадиха фиданки и дадоха пример как трябва да се грижим за природата. В тазгодишната инициатива се включиха още председателят на Общинския съвет Иван Куйов, както и директорът на Общинското лесничейство в Сапарева баня Александър Алащинов.

Традиционно, всяка година Общинското лесничейство и Община Сапарева баня се включват в Седмицата на гората. Акции по залесяване досега е имало в района на параклиса „Успение Богородично” в Сапарева баня, около параклиса „Св. Георги” в с. Сапарево, в паркове и по главните улици в цялата община.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"