Нови екопътеки в Благоевградско

Колоездачните маршрути тръгват от селата Делвино и Дъбрава

Колкото и да е крехка надеждата за съживяване на българското село, тя съществува и има своите добри примери, особено в малките населени места, които са в близост до големите градове и имат природен и туристически ресурс. Рок фестивал, пътеки за планинско колоездене и възможност да живееш в чиста и спокойна среда събира все повече млади хора в благоевградското село Дъбрава, информира БНР.
Преди 4 години 20 момчета и млади мъже, които обичат да бъдат в планината на колела, създават свой непрофесионален клуб по планинско колоездене и започват да тресират маршрути в Рила. Близкото до Благоевград село Дъбрава, известно със своята млада традиция "Дъбрава рок фест“, е една от отправните точки. Другият колоездачен маршрут тръгва от планинското село Делвино, не по-малко интересно за туристите. На доброволни начала мъжете от клуба, към които се присъединяват и немалко доброволци, започват да разчистват и прокарват пътеки, разказа Николай Атанасов, председател на сдружението:

"Идеята на местния клуб и неговата организация е да реализира пътеки и да запалва все повече хора да карат колела".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен