Избрани Новини

Рехабилитират общински пътища в Разложко

Стойността на безвъзмездната финансова помощ е 3 277 772 лева

Кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев подписа договор с Държавен фонд "Зезеделие" за финансиране на проект за реконструкция и рехабилитация на общински пътища.

Реконструкцията по проекта ще бъде на съществуващи общински пътища, съоръженията и принадлежностите към тях в Разлог и с.Елешница.
Стойността на безвъзмездната финансова помощ, предоставена от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, е 3 277 772 лева.

Мащабният проект ще обхване и пътя Разлог - Бачево в участъците на ул. „Изворите”, ул. „Тодор Александров”, ул. „Рила” и пътя Елешница -  граница общ. (Белица-Разлог)-Палатик–Черешово в участъка на бул. „9 май”.
На ул. „Изворите” ще се ремонтира уличното платно, ще бъдат поставени бетонови тротоарни плочи, ще се монтира улично осветление, ще бъде изградена велоалея от лявата страна на река Язо, ще се извърши и озеленяване. Предстои и укрепване и обезопасяване на речното корито.
На ул. „Тодор Александров” ще се ремонтира уличното платно, ще се ремонтира тротоара от мраморни плочи, ще се извърши озеленяване и ще бъде ремонтирано уличното осветление.
На ул. „Рила” ще се ремонтира уличното платно и ще бъдат поставени тротоари от бетонови плочи на изхода на Разлог по пътя за с. Бачево -до бившата военна база.
На булевард „9 май” в с. Елешница ще се ремонтират уличното и локално платна, ще се ремонтират тротоарите и ще се извърши озеленяване.

Целта на проекта е освен подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя, но и подобряване на естетическия вид.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май