Избрани Новини

Ало измамници измъкнаха от гоцеделчевка 3 900 лева

Непознат мъж й се представил за следовател

Вчера в РУ-Гоце Делчев е получен сигнал от 60-годишна жена от гр.Гоце Делчев за това, че около 10:30 часа същия ден, чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за следовател, й е поискана парична сума под предлог, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 3 900 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)