Избрани Новини

Алоизмамници излъгаха две жени в Пиринско

55-годишна жена от село Борово предала около 1 100 лева на непознат

Телефонните измамници се активизираха в края на миналата седмица, информира Е-79.com. Регистрирани са два случая, при които жени са предали голяма сума пари на непознати лиза.

Около 13:45 часа на 22 май в РУ-Гоце Делчев е постъпил сигнал от 55-годишна жена от село Борово, че е станала жертва на измама. Два часа по-рано, чрез телефонно обаждане мъж се представил за полицейски служител и й съобщил, че синът й е допуснал катастрофа и е необходима парична сума за освобождаването му. Жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 1 100 лева.

Вчера пък, навръх националния празник, в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от 62-годишна благоевградчанка, че също е станала жертва на измама. За времето от 14:00 часа до 16:00 часа на същата дата непознат за нея мъж е поискал да предаде парични средства като капаро за 10 бр. климатици, внос от чужбина, до идването на неин роднина. Жената е предала сумата от около 3 350 лв. на непознато за нея лице.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За  предотвратяване на подобен вид престъпления в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов