Избрани Новини

Закриват четири отделения в кюстендилската болница

Причината е тежкото финансово положение

Тежкото финансово положение на болницата в Кюстендил налага закриване на отделения и съкращения на персонал. Това каза за БНР медицинският управител д-р Александър Величков. Той уточни, че Здравната каса дължи 667 000 лева за надлимитна дейност на болницата, а демографските проблеми и намаляването на пациентите в региона налагат промени.

Закриват се отделенията "Уши, нос, гърло", "кожно-дерматологично отделение", "очно отделение" и физиотерапията, които са имали почти символична дейност. Специалисти от тези отделения обаче ще продължат да работят като консултанти. Ще бъде прекратен трудовият договор само на един от лекарите - завеждащ отделение, който е навършил пенсионна възраст. Той ще бъде преназначен на граждански договор и ще продължи да работи в болницата.

Първоначално ще бъдат съкратени 5-6 санитари и от техническия персонал, които впоследствие ще бъдат назначени отново, ако има необходимост от това. Другата промяна е, че досегашното пулмологично или така наречено "гръдно отделение", разположено в триетажната сграда, ще се премести в централния корпус, за да се спестят средства от поддръжката, от консумативи за ток, вода, охрана и други. Лека трансформация ще се наложи да се направи и с травматологичното отделение, каза управителят д-р Величков.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)