Избрани Новини

Безопасно по време на почивните дни в Кюстендилско

До 5 март ще бъде засилено полицейското присъствие по пътищата на областта

ОДМВР - Кюстендил, предприема мерки за подобряване на безопасността на движението, ограничаване на предпоставките за пътни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.

За времето от 2 до 5 март ще бъде засилено полицейското присъствие по пътищата на областта, ще  бъдат засилени проверките на водачите на МПС за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, ползването на обезопасителни системи, както и за наличие на задължителната застраховка ГО; ще се прецизира разстановката на служителите  за регулиране, подпомагане и контрола  по време на очакваната повишена интензивност на движението по автомагистралите и главните пътища, както и в районите с участъци с повишена концентрация на ПТП; ще се осъществява стриктен контрол по спазването на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за въвеждане на временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета за времето от 16.00 до 20.00 ч  на 2 март 2018 г. и за времето от 14.00 до 20.00 ч на 5 март 2018 г.

Препоръчваме на водачите да спазват стриктно правилата за движение и указанията на контролните органи, за да не се помрачава празничното настроение и безаварийно да е пътуването им.

От ОД на МВР-Кюстендил напомнят на гражданите, че измамниците се възползват от всяка ситуация, затова не забравяйте, че всяко обаждане, свързано с искането на пари, е опит да бъдат измамени. Напомняме: Служителите на МВР и други институции не искат пари от гражданите!   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов