Избрани Новини

Църквата на Христовото Възкресение в Йерусалим отново е отворена

Това стана три дни, след като главният храм на християнството беше затворен в знак на протест

В 4 часа местно време в последния ден на февруари големите дървени порти на църквата на Христовото Възкресение в Йерусалим бяха отворени от двама пазачи. Това стана три дни, след като главният храм на християнския свят беше затворен в знак на протест срещу решението на кмета на Йерусалим да обложи с данък недвижимата собственост на християнските църкви в Светите земи. 

Няколко часа по-рано правителството на Бенямин Нетаняху обяви, че отменя плановете за облагане на недвижимото имущество на християнските църкви „до постигането на взаимно приемливо решение“.
„Изразяваме нашата благодарност към тези, които работиха неуморно, за да запазят присъствието на християнството в Йерусалим“, заявиха в общо комюнике ръководствата на православната Йерусалимска патриаршия, Арменската апостолическа църква и Римокатолическата църква в града.
Премиерът Бенямин Нетаняху и кметът на Йерусалим Нир Баркат са постигнали съгласие да създадат експертна група, оглавена от член на правителството, с участието на всички ангажирани страни, за да се намери решение за данъците върху сградите, които не са култови места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов