Избрани Новини

Теодосий Теодосиев гостува на млади математици в Благоевград

Ще има и лекция на доцент Иван Бъчваров от Физическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски"

В чест на 45-годишнината от създаването на ПМГ "Акад. С. Корольов" - Благоевград ще се проведат серия от лекции по природни науки под надслов "Защо да уча". Началото ще подстави учителя с най-голям принос за успешното представяне на България в международните средношколски олимпиади по физика Теодоси Теодосиев (Тео).

Днес от 14:00 часа в малката аудитория на ПМГ „Акад. С. Корольов" - Благоевград, ученици и учители ще се запознаят с най-големия будител в съвременното ни общество, Учителят, Човекът, Мисионерът Теодосий Теодосиев, който ще изнесе лекция на тема "Формиране на силов интелект или как да си изградим висок коефициент на интелигентност". Той е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ ,,Никола Обрешков", Казанлък. Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика.
От общо 11 златни медала на международни олимпиади по физика, 7 са възпитаници на неговата школа. Теодосиев е носител на множество ордени и отличия, а през 2015 е отреден с отличие „Мъж на годината".

От 16 часа днес в същата аудитория ще можете да изслушате и лекцията на доцент Иван Бъчваров от Физическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски" на тема „Защо да уча?- Какво ви очаква в края на едно образование ... по физика." Подробности за научното развитие на доцент Бъчваров може да видите на адрес http://www.phys.uni-sofia.bg/~ibuch/layout-bg.php?page=group/ibuch-b



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов