Избрани Новини

ГЕРБ дава възможност на младите хора да разгърнат способностите си

Провежда се 9-тият Зимен университет на МГЕРБ в Сандански

ГЕРБ дава възможност на младите хора да разгърнат способностите си. Това е възможно благодарение на усилията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Днес ГЕРБ е това, което е, благодарение на тях. Това каза председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев по време на откриването на 9-тия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански. Форумът събра над 120 младежи от цялата страна, а негови организатори са Младежи ГЕРБ, Фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.
Георгиев обясни, че тази година сред участниците в университета има и млади хора, които са симпатизанти на партията, затова и една от целите на форума е да покажат какво е да си част от младежката организация на ГЕРБ. „Сред нас са едни от най-младите народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове. Всички вие правите организацията ни такава, каквато е. В дни на най-големи изпитания и трудности, светлината, която стои в края на тунела, показва бъдещето. А то ще бъде такова, каквото го направим ние”, каза Георг Георгиев. Лидерът на МГЕРБ пожела на участниците след лекциите и срещите да получат една по-добра идея и по-добра визия за бъдещето на своите населени места, за своите общини.
„Академиите, които Фондация „“Ханс Зайдел” организира, са една дълга традиция. Тези университети са нещо много важно за нас, тяхната цел е да ви дадем  едно обучение, защото част от вас ще се занимават с политика, а тук ще научите да говорите аргументирано, да можете да убеждавате. Академиите ви дават възможност да обменяте мнения, да има връзка между вас”, подчерта Богдан Мирчев от фондация “Ханс Зайдел”.
Кметът на Сандански Кирил Котев подчерта, че университетите дават възможност на младежите да се срещат и черпят опит от хората, които взимат решени за развитието на нашата страна и носят отговорност за всичко това. „Вземете максимума от тези хора, защото това е най-полезният опит”, призова младите хора Кирил Котев.
„Много ми е хубаво с младежи ГЕРБ”, откровен бе кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Той заяви, че заедно с колегите си кметове на ГЕРБ от Благоевградска област са готови да отговорят на всякакви въпроси. „Мотото на този форум „Отворени към вас” е показателен за начина, по който винаги е работила партия ГЕРБ.  Само ако сме отворени към нас самите, можем да сме отворени и към другите”, коментира д-р Камбитов.
„За девети път МГЕРБ събира млади хора от цялата страна да обмените опит, да почерпите такъв от най-добрите лектори и това. Вие работите с хъс и ентусизъм. Вие утре ще продължите това, което правят успешните ни кметове, министри, депутати. Тази година ще честваме и десетата годишнина на инициативата „Да пуснем корени в България”, което доказва, че усилията на ГЕРБ са насочени към това, младите хора да останат в България тук да разгърнеете своя потенциал”, каза на свой ред народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов