Над 500 плувци се състезават в Благоевград

Участват във второто издание на Международен турнир "Пирин - Благоевград“

Над 500 плувци от 40 отбора участват във второто издание на Международния турнир „Пирин – Благоевград“. Състезанието се провежда днес и утре в закрития плувен басейн на СК „Пирин“.

Международният турнир „Пирин - Благоевград“ е включен в календара на Българската федерация по плувни спортове. Официалното откриване на турнира ще бъде в събота от 16:30 часа, а самите състезания започват в 9:00 ч. същиятден. Спортната инициатива продължава и в неделя от 9:00 часа.

През месец април, отново в плувния басейн в СК „Пирин“, ще се проведе и Национален турнир по водно спасяване.

На 14 и 15 юли предстои и Държавно лично отборно първенство „Деца“, което също е вписано в календара на Българската федерация по плувни спортове.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен