Избрани Новини

"Красавицата и звярът“ оживяха на площада в Струмица /снимки/

Представиха ги театралите от Разлог в международния карнавал

„Красавицата и звярът“ оживяха на площада в Струмица при представянето на театралите от Разлог в международния карнавал. С прекрасни костюми и невероятна игра, театралната трупа впечатли многохилядната публика. Още при дефилирането по централния булевард на Струмица, българското знаме и прекрасните костюми предизвикаха фурор, а разложката група бе най-желаната за снимки с почитатели и любители на маскарадните игри.
Театралният самодеен състав към НЧ „15.09.1903-1909“ участва в карнавала за трета поредна година. Хореографията и костюмите са дело на самите участници. Подкрепа за изявата си получиха и от Община Разлог, НЧ „15.09.1903-1909“ и Националната опера и балет, София.
Над 2000 участници от 42 групи от Словения, Аруба, Хърватска, Албания, България и др.държави дефилираха на културното мероприятие.
Тази година театралите представиха съкратена карнавална версия на постановката „Красавицата и звярът“ - народна приказка, която се среща във фолклора от цял свят. Прекрасната история за силата на любовта, която може да развали и най-страшната магия, е вдъхновение за малки и големи. При представянето си актьорите бяха подкрепени от жители на Разлог, зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, общински съветници.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден