Избрани Новини

Разлог отбеляза Деня на лозаря

Учениците от професионалната гимназия се включиха в тържеството

Учениците от професионалната гимназия и техните ръководители активно се включиха в тържеството, което имаше и състезателен характер, отбелязвайки Деня на лозаря. На 14 февруари в РПГ ,,Никола Стойчев" се отбеляза тържествено Денят на лозаря.
Възпитаници от XI и XII клас участваха в състезанията за "Най-добър млад готвач" и "Най-добър сервитьор-сомелиер". Журито определи за най-добри готвачи Теодора Аладжова и Елена Попниколова от XII а клас, следвани от Мартин Ядков и Фатиме Ходжова от XII в клас. Трети се наредиха Станислав Цеклеов и Гергана Дамянова от XI a клас, а четвърти останаха Илияна Михайлова и Николина Тодорова от XII в клас.
Сервитьор-сомелиерите също се представиха отлично, като демонстрираха голямо майсторство по декантиране и сервиране на вина. Рада Гергинина от XI а клас зае призовото първо място, впечатлявайки цялата публика със своите умения, следвана от Радослав Попов и Теодора Делиева, също от XI а клас.
Участниците в клуб по интереси ,,Кулинарен туризъм" по проект ,, Твоят час" представиха на гостите традиционни ястия от Разложкия край.

Празникът уважиха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, зам.кметът по социални дейности Венцислав Гърменов, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, директори на училища в Разлог, учители и ученици на гимназията. С кратка програма ученици от VIII и IX клас поздравиха всички гости. Те показаха завидни актьорски умения, като представиха атрактивна сценка за Бога на виното и веселието Дионис и неговата свита - вакханките.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов