Избрани Новини

Шест ученически отбора от Югозапада заминават за Страсбург

Ще представят България в състезанието "Евроскола“

Шест ученически отбора от Югозапада заминават за Страсбург, за да представят България в състезанието „Евроскола“, предаде БНР.
Те бяха определени на регионалния етап на състезанието, който се проведе  в Кюстендил и е организиран от представителството на ЕП в София.
Това са отборите на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“- Сандански, на Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“- Благоевград, Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон"- Кюстендил, Природо-математическата  гимназия „Яне Сандански“ – гр. Г. Делчев, Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ - с. Първомай и Средното училище “ Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Сатовча. Те се оказаха най-добре подготвени по 14 предварително зададени теми, свързани с работата на основните европейски институции и провежданите от тях политики. Средношколците демонстрираха отлично владеене на английски език, което е част от регламента  на състезанието.
Отборите победители ще представляват България на различни дати през следващите три месеца на европейския етап на„Евроскола“ в Страсбург. Там участниците от всички държави -  членки се превъплъщават за един ден в ролята на членове на Европейския парламент – участват в дискусии, пленарни сесия и заседания на парламентарните комисии, гласуват резолюции.
От 2006 година до сега над 3 600 младежи от 110 български училища са били вече част от програмата на Европейския парламент “Евроскола“.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)