Избрани Новини

Шест ученически отбора от Югозапада заминават за Страсбург

Ще представят България в състезанието "Евроскола“

Шест ученически отбора от Югозапада заминават за Страсбург, за да представят България в състезанието „Евроскола“, предаде БНР.
Те бяха определени на регионалния етап на състезанието, който се проведе  в Кюстендил и е организиран от представителството на ЕП в София.
Това са отборите на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“- Сандански, на Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“- Благоевград, Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон"- Кюстендил, Природо-математическата  гимназия „Яне Сандански“ – гр. Г. Делчев, Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ - с. Първомай и Средното училище “ Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Сатовча. Те се оказаха най-добре подготвени по 14 предварително зададени теми, свързани с работата на основните европейски институции и провежданите от тях политики. Средношколците демонстрираха отлично владеене на английски език, което е част от регламента  на състезанието.
Отборите победители ще представляват България на различни дати през следващите три месеца на европейския етап на„Евроскола“ в Страсбург. Там участниците от всички държави -  членки се превъплъщават за един ден в ролята на членове на Европейския парламент – участват в дискусии, пленарни сесия и заседания на парламентарните комисии, гласуват резолюции.
От 2006 година до сега над 3 600 младежи от 110 български училища са били вече част от програмата на Европейския парламент “Евроскола“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов