Избрани Новини

"Пожарникар на годината" стана гл.инспектор Боян Кондуров

"Отговорност е каузата в нашата работа", заяви гл. инсп. Кондуров

За 23-ти пореден път се проведе официална церемония за награждаването на победителите в Националния конкурс “Пожарникар на годината 2017г.”
"Отговорност е каузата в нашата работа", заяви гл. инсп. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН - Благоевград, отличен с наградата „Пожарникар на годината“. Като благодари за оказаната му чест, той отбеляза, че това е награда и оценка за работата на всеки един от колегите му в екипа. Той бе категоричен, че за да си пожарникар е нужно сърце, чувство за дълг, чест и кураж. Гл. инсп. Кондуров  пожела на всички свои колеги да съумеят да запазят искрата и хъса за работа, защото „това, което правим, си заслужава“.

Главен инспектор Боян Кондуров, началник на РСПБЗН-Благоевград, беше отличен с наградата "Пожарникар на годината".
Над 500 са произшествията, отработени от ръководената от гл. инспектор Боян Кондуров пожарна служба през изминалата година. Последните 12 месеца ще бъдат запомнени с огромния горски пожар в района на симитлийските села Мечкул и Сенокос. Гл. инспектор Кондуров активно участва в потушаването на стихията и преодоляването на последствията от огнената стихия. Боян Кондуров е ръководител на българските модули за спасяване в дълбоки и бързи води и за издирване и спасяване в градска среда, участвали в редица международни учения. Той беше ръководител на българските екипи, оказали помощ след наводненията в Скопие през 2016 год.  Участвал е в международните мисии в Гърция и Русия.

За проявен героизъм на церемонията беше награден младши експерт  Здравко Апостолов от Районната служба в Сандански. В началото на месец август мл. експерт Апостолов ръководи и пряко участва в сложна спасителна операция за оказването на помощ на трима пътника, пострадали при пропадане на автомобила им в 70-метрова пропаст. Освен това през изминалата година той е учствал в погасяването на над 100 пожара на територията на РСПБЗН-Сандански.

Награда за "Пожарогасителна и спасителна дейност" получи инспектор Кристиян Иванков от службата в Кюстендил. Участва в управлението на силите и средствата в гасенето на 22 пожара с материални загуби на територията на областта. Кристиян Иванков ръководи превантивната евакуация на 50 човека от село Гърляно при проливните дъждове в началото на месец декември 2017 година.

Сред отличените са служители на ГДПБЗН, участвали при погасяването на големия горски пожар в района на Кресна и Симитли и при спасителните операции след наводненията в югозападната част на страната. Наградени са и служители, които през изминалата година приоритетно са работили с деца и хора от рисковите групи. По инициатива на тези инспектори и в сътрудничество с местната власт в домовете на възрастни, самотноживеещи и болни хора от малки населени места бяха поставени димни датчици, а състоянието на електрическите и отоплителните им инсталации бяха проверени.
По традиция на церемонията бяха връчени и награди за доброволец на годината и доброволен отряд на годината. Доброволчеството в България укрепва с всяка година – вече има 3000 подготвени и обучени мъже и жени, които при необходимост помагат на служителите на ГДПБЗН.
Министерството на вътрешните работи ще продължи да подкрепя усилията на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за подобряване  условията на труд на пожарникарите, заяви зам.-министър Стефан Балабанов. Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат обновени още 22 сгради на пожарните служби. Ще бъдат осигурени и необходимите предпазни средства за пожарникарите. В приветствието си заместник-министърът благодари и за оказаната подкрепа на доброволците и изрази увереност, че обединени и подкрепени от хората, служителите на ГДПБЗН ще бъдат още по-силни. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)