Избрани Новини

Откриха Школа по цигулка в Благоевград

Ръководител е младият цигулар Стоил Богданов

В емоционално зареждаща симбиоза между цигулка и пиано премина първият урок-презентация на новата Школа по цигулка към Центъра за личностно и творческо развитие на децата от Благоевград. Младият цигулар Стоил Богданов заедно с пианистката Милена Томанова представиха майсторски изпълнения на известни композитори. В препълнената зала децата с голям интерес слушаха и научиха много за един от най-емоционалните класически инструменти. По атрактивен начин цигуларят запозна публиката с произхода и историята на този магнетичен инструмент. Всички присъстващи нямаха търпение да се докоснат до цигулката.
Създаването на школа по цигулка е провокирано от интереса на децата на Благоевград и желанието им да се обучават системно и целенасочено в овладяването и усъвършенстването на умението да свирят на този сложен музикален инструмент.
Всички желаещи деца, на възраст от 5 до 19 години, могат да се запишат в Школата по цигулка, с ръководител Стоил Богданов, в Младежки дом на 2-ри етаж, стая №1 /организатори/. Заниманията ще се провеждат всеки понеделник и сряда, от 14:00 часа в кв.”Вароша”, къща "Музика".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)