Избрани Новини

Работниците в Дупница ще получат обезщетения

Повече от 100 души от обувната фирма на се получавали заплати от два месеца

Повече от 100 души от обувната фирма в  Дупница, които не са  получавали заплати от два месеца, бяха на срещата днес с омбудсмана Мая Манолова, експерти от НОИ, Инспекцията по труда и КНСБ, предаде БНР.
Хората  бяха изнервени и искаха да разберат ще бъдат ли обезщетени, как ще им бъдат изплатени болнични и майчинство, ще си получат ли заплатите от предишната закрита обувна фирма и от сегашната, в която все още по документи са на работа.
На срещата експертите от НОИ  съобщиха, че пари от Фонда за гарантирани вземания няма да има за работниците от предишната обувна фирма, защото според закона техният предишен работодател е трябвало да осъществява дейност не по-малко от 12 месеца преди датата на неплатежоспособността, но обезщетение за безработица хората ще получат, обясни Пламен Младенов, директор на НОИ - Кюстендил.
Омбудсманът Мая Манолова, след разговори с експертите от НОИ, заяви на работниците, че ще си получат обезщетенията, болничните и майчинството и ще се търси решение за изплащане на заплатите от Фонда за гарантирани вземания. Тя обеща, че справедливостта трябва да възтържествува и ще работи усилено в тази посока.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов