Избрани Новини

Работниците в Дупница ще получат заплатите си

Това ще стане чрез Фонда за гарантиране на вземанията

За неспазването на закона и за нарушените права на работниците в обувната фирма в Дупница ще се търси отговорност от  некоректния работодател, заяви омбудсманът Мая Манолова, предаде БНР.

Ще бъдат сезирани всички компетентни институции и ще се настоява за законодателни  промени, с които да се криминализират подобни действия на работодатели, стана ясно от срещата на Мая Манолова и лидера на КНСБ Пламен Димитров с протестиращите.

Два месеца 140 работници в обувно предприятие в Дупница, собственост на италиански бизнесмен, се оказаха без заплати за пореден път.  Някои от тях все още не са получили трудовите си възнаграждения  от обявената в несъстоятелност предишна обувна фирма в града.

Днес повече от 50 души се събраха отново пред затворените врати на фабриката и с оправдано недоволство и тъга обясняваха как се преживява без средства, с празни  обещания и с положен ежедневен труд. В студения следобед дочакаха с надежда омбудсмана и президента на КНСБ , за да поставят пред тях проблемите си и да чуят ще има ли справедливо решение, доказано престъпление и полагащо се наказание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов