Избрани Новини

Синдикати и омбудсман се срещат с работещите в Дупница

Работниците не са вземали заплата от два месеца

Омбудсманът Мая Манолова, ръководствата и представители на КНСБ и КТ "Подкрепа" ще се срещнат по обед с работещите в италианската фирма за обувки в Дупница. Работниците не са вземали заплата от два месеца.

Още миналата седмица шивашките казаха, че очакват съдействие и решение на проблема им от омбудсмана Мая Манолова и от синдикатите. Това е пореден случай, когато италианец, работодател в Дупница, не спазва трудовото законодателство и бави заплатите на шивачките и работниците във фирмата, казаха инспектори, направили своевременна проверка по сигнал на работниците.

147 работещи в дружеството имат да получават около 97 хиляди лева. Оказва се, че някои работници остават без заплати за втори или за трети път.

Омбудсманът Манолова каза за медиите, че ще настоява за прилагане на цялата строгост на закона. Тя увери, че работниците, които имат да получават две заплати от бившата обувна фирма "Абонданца" в Дупница, ще бъдат компенсирани благодарение на законодателни промени, които депутатите ще приемат. Това обаче може да стане едва след април тази година, коментираха юристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов