Избрани Новини

Вкусно меню предложи за Нова година Кухнята за бедни в Благоевград

Известен благоевградски ресторант отново сготви основното ядене

За Нова година Кухнята за бедни при черквата "Свети Николай Чудотворец" в Благоевград отново се погрижи за своите питомци и им поднесе истински празничен обяд. Екипът на известен благоевградски ресторант отново сготви вкусно. Към основното ястие, от кухнята добавиха хляб, пакетчета с плодове и пакетче вафли за всеки.

Хората са много благодарни за пакетите, предоставени миналата седмица за Рождество, съобщиха от кухнята. Ваня почерпи с бонбони всички за новата си внучка Божидара. Една много възрастна жена с патерици донесе кекс, няколко баби чорапи, които отидоха в църквата за продажба. В Кухнята получиха подарък и две бутилки вино, които подариха на някои от мъжете. На всички деца, които знаеха, подариха  шоколад или лакомство. Минаха освен майките на накрозависими и някои от зависимите момчета, а тази неделя се появиха и две "работещи" момичета, които за първи път идваха, но хапнаха с удоволствие.

Екипът на кухнята се моли Бог да им помогне и на тях да се измъкнат...

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".






Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов