Избрани Новини

Кухнята за бедни започна да раздава и духовна храна

Наред с обедното меню, хората се запознават с житията

Тази неделя (26.11.2017) доброволците от кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград отново раздадоха над 100 порции на социално слаби съграждани. Менюто беше леща, салата зеле и моркови. Раздаден беше и хляб.

Доброволческата кухня към църквата получи и голямо дарение от дюли, което набързо превърна в компоти.

Новото около църковния живот в храма "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" са започналите проповеди, които запознават идващите хора с православните ценности. Така освен обедното  меню, всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, рисуване, "Неделно училище" и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)