Избрани Новини

Коледни чудеса за родители и деца се случват в театъра

Близо 3 000 деца се очаква да посетят благоевградския театър до 23 декември

Трети ден Драматичен театър – Благоевград е препълнен с детски смях и коледно настроение.
Проектът „Коледни чудеса за родители и деца” е нова идея на ръководството на театъра и се случва за първа година.
Две съботни представления са заложени в програмата – 16 и 23 декември, от 11:00ч.
„Решихме да положим начало на една прекрасна традиция – да съберем заедно родители и деца в най-светлия български празник Коледа, в двореца на Дядо Коледа и да им подарим празник, който да се помни дълго и да се чака отново. Догодина по същото време и на същото място!!!” каза в презентацията на проекта Александър Галперин, директор на театъра.
Всяка година театърът прави за децата на Благоевград новогодишно представление, но този път спектакълът „Идва Коледа!”, постановка на Огнян Спиров и Биляна Дилкова,  ще бъде само част от голямото празненство, което Добрият старец реши да подари на всички.
През коледните дни сградата на театъра ще бъде дворецът на Дядо Коледа, а когато прекрачите прага му, ще се отзовете сред просторните фоайета, широките стълбища, колонади и високите тавани, мраморни стени и огромни полилеи, потънали в разкошна коледна украса. Във всеки кът ще ви очакват различни атракциони, забавни игри и занимални, както и много лакомства за децата.
Герои от различни театрални приказки ще се грижат за малчуганите и техните забавления. Аниматори на игрите са актьори от трупата и студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски”- Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов