Избрани Новини

Насладете се на "В полите на Витоша" тази вечер

Благоевград Лайф

26-10-2017, 15:42

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ловешкият театър гостува в Благоевград

Театърът в Благоевград кани любителите на сценичното изкуство

Днес /26.10.17г./, от 19:00ч. Драматичен театър "Н.Вапцаров" – Благоевград представя на Вашето внимание постановката "В полите на Витоша" по Яворов.
Това ще бъде петото представление на премиерното заглавие, с което театърът откри сезон 2017/2018.
Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.
 „За моята любов стига и това, че ти живееш...“

Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това е нейният втори проект на сцената на благоевградски театър като част от трупата.
Любов. Всепоглъщаща. Силна. Тревожна. Съграждаща само като разрушава. Възможна само като невъзможна. Аз съм тук. А ти си там. Далече. Ако се извърна настрана, не мога да си представя и как изглеждаш. Аз те извиквам във въображението си. Аз те питам. Отгадавам. И погледът ми никога не може да те обхване. Аз не знам защо те обичам. Но те обичам. Всяка моя стъпка е към теб. Душите ни трепнаха и се устремиха една към друга. И вече ти живееш там – във въображението ми, в мечтите ми, в мислите ми. Там, където ти си Бог. Там, където душата ми е твоя. Там, където си това, което мисля за теб... Това което искам да бъдеш ...

Сценичен вариант и постановка Маргарита Мачева
Сценография Василена Ялъмова
Участват: Аделина Томова, Кънчо Кънев, Георги Манев, Лили Сучева,
Стефан Попов, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Албена Чобанова



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов