Избрани Новини

Мирен протест – поход срещу произвола по пътищата проведоха студенти

Кметът на Благоевград: До дни полагаме релефна маркировка на улица "Славянска“, ще изградим изкуствени неравности и светофар

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ в Благоевград, където вчера при ПТП загина 19-годишно момиче. Той пое ангажимент да бъде поставена релефна маркировка, да бъдат изградени изкуствени неравности с цел ограничаване на скоростта на автомобилите, както и да бъде изграден светофар с бутон. “Не мога да се ангажирам с точен срок във връзка с направата на светофара, защото трябва да минем през съгласувателни режими, но ще се постараем той да бъде изграден в най-кратки срокове. Друг е въпросът доколко ще има ефект, ако не се спазват правилата за движение по пътищата“, коментира кметът Камбитов. Той подчерта, че на мястото на вчерашния инцидент има видима маркировка, а улицата е добре осветена.
По думите му, голяма част от пътните инциденти са вследствие на неспазване на основни правила за движение, в това число и неправилно паркиране на автомобилите. Сред възможните решения за контрол на подобен вид нарушения е обособяване на „Синя зона“ на ключови места  извън [ентрална градска част.
„Община Благоевград прави всичко необходимо, за да обезопаси невралгичните участъци. Само за тази година сме положили около 18 хил. кв.м маркировка. Голяма част от пешеходните пътеки са с надпис „Погледни“ и са маркирани в два цвята с цел привличане на вниманието на участниците в движението“, коментира още кметът Камбитов. Той заяви, че в момента се обмисля и вариант за поставяне на насочващи светлини при пешеходните пътеки, на места. Кметът Камбитов се срещна и разговаря със студенти, събрали се на мястото на вчерашния инцидент, за да почетат паметта на загиналото момиче. Той се включи и в мирен протест – поход, срещу неспазване на правилата за движение по пътищата, който завърши пред сградата на Общината. Всички мерки ще бъдат съгласувани и с останалите компетентни органи, отговарящи с безопасността на движението.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)