Избрани Новини

Булевардът на елхите отново зарадва разложани

Тази година се включиха младежи от Испания, Италия, Германия и Португалия

За пета поредна година Сдружение „Местни инициативи за сътрудничество“, с подкрепата на Община Разлог, организира „Булевардът на елхите“. В инициативата се включиха институции, сдружения, фирми, неправителствени организации, училища от Разлог и района, които украсиха своя елха. Булевардът е позициониран в Централния градски парк, около водната алея.
Тази година се включиха и младежи от Испания, Италия, Германия и Португалия, които изпълняват своята европейска доброволческа служба в Разлог в рамките на проекти „Summer Youth Academy” и “Media 4 You(th)”, финансирани по програма „Еразъм +”. Те украсиха „Дървото на желанията“, като вместо играчки, на клоните бяха окачени стъклени съдове с пожелания, пушета и други автентични предмети, олицетворяващи бита на хората от Разложкия край.
Освен „Булевардът на елхите“ 2017г., доброволците от Сдружение МИС ще проведат благотворителна кампания „Една играчка, хиляда усмивки“ за събиране на детски играчки. Кампанията ще се проведе от 11 до 14 декември, до алеята с елхите, а събраните играчки ще бъдат дарени седмица преди Коледа на децата от „Център за настаняване от семеен тип за деца“, гр. Разлог и детското отделение на МБАЛ-Разлог. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)