Избрани Новини

Общински съвет Банско одобри участието на общината в нов социален проект

Съветниците приеха План за изменение на улична и дворищна регулация на село Филипово

На своето редовно заседание Общински съвет Банско одобри участието на община Банско като партньор в проект „Насърчаване на социалното включване чрез развитие на умения за самостоятелност и личностно развитие”. Проектът е с водеща организация СНЦ „Волейболен клуб Спартак” и се изпълнява по приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”. В рамките на предвидените дейности, 12 лица, между 18 и 24 години, настанени в резидентни социални услуги, ще получават специализирана подкрепа с цел развитие на талантите им, придобиване на умения за самостоятелен живот, ще се търсят начини за подобряване на професионалното и личностното им развитие, ще им бъдат правени индивидуални консултации.
В отговор на молба от Българската ски федерация бяха отпуснати 120 000 лева за организацията на Световната купа по сноуборд през 2018 година. Състезанията в дисциплините паралелен гигантски слалом и сноуборд крос, ще се проведат от 26 до 28 януари, когато световният елит в сноуборда отново ще се събере в Банско на последна репетиция преди Зимната олимпиада в Корея.
Две общински наредби претърпяха изменения и допълнения: Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Банско бе изменена в съответствие с националното законодателство, както и в кореспонденция с останалите действащи общински наредби.
С оглед поддържането на по-добра хигиена и ред на организирания промишлен пазар в Банско, в действащата търговска наредба на община Банско бяха допълнени конкретни изисквания към търговците, упражняващи тази дейност. Отделно от това, нормативно бяха заложени по-строги изисквания при издаването на удостоверения за удължено работно време на търговските обекти на територията на общината. Същото бе направено, за да се ограничат случаите на нарушаване на обществения ред и превишаване на позволените нива на шум в градски условия.
Съветниците приеха ПУП – План за изменение на улична и дворищна регулация на село Филипово в района на корекцията на река Градинишка. Проектът предвижда да бъде извършена корекция на реката, т.е. ще бъде изградена защитна стена срещу преливане на водите й. Паралелно с това ще се осигури транспортен достъп до три квартала на населеното място, разположени при голяма денивелация.
Гласуван бе също проектът за Подробен устройствен план – план за улична регулация за продължаване изграждането на ул. „Найден Геров” в Банско и свързването й с Главен път II-19. Заедно с ул. „Явор”, ул. „Найден Геров” ще изпълнява функциите на околовръстен път, по който да се извършва транзитното преминаване на МПС, без да бъде натоварвана вътрешната улична мрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов