Избрани Новини

Фирма, изкупвач на тютюн, загуби лиценза си

Причината е неизплащането на закупен тютюн

Заради дългове към тютюнопроизводители фирма "Лийв Табако Михайлидис" АД няма право да изкупува тютюн в България, предаде БНР.

Решението за отписване на фирмата от Националния регистър е взето от постоянно действащата комисия към Областната дирекция по земеделие в Благоевград, потвърди директорът Кирил Укев. "С промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия областните дирекции към МЗХ имат правомощия да отнемат разрешителните за изкупуване на тютюн, а наличието на задължения към производителите е достатъчно условие за това", поясни Укев и допълни, че това е добра форма за натиск върху търговските фирми да бъдат коректни към производителите.

По информация на браншовите организации, гръцкото дружество със седалище в Сандански дължи на тютюнопроизводителите в страната над 2 млн. лева. Освен това миналата година сметките на фирмата бяха запорирани от банкова институция заради необслужван кредит за милиони евро. Ако дружеството се издължи към тютюнопроизводителите, разрешението за изкупуване на тютюн може да бъде възстановено.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)