Избрани Новини

85 миньори от Бобов дол на подсъдимата скамейка

Обвинението срещу въгледобивниците е, че стачката им на 11 и 12 май е незаконна

85-те стачкували през май т.г. миньори от "Открит въгледобив-Бобов дол" са явиха  в Кюстендилския окръжен съд на 21-ви ноември, делото обаче не стартира. То беше отложено, обяви съдебният състав информира Kmeta.bg. Обвинението срещу въгледобивниците е, че стачката им на 11 и 12 май е незаконна.

Залата едва събра некриещите недоволоството си мъже. "Всичко е един фарс, цирк. Не сме стачкували. 3 часа протестирахме заради невзети заплати, след това отработихме тези часове. Преведоха ни парите и всичко приключи. Планът се изпълнява и вече нямаме проблеми", каза един от най-дългогодишните работници на рудник "Христо Ботев". Има и призовани в съда, които в тази два дни са били в почивка и не са протестирали. А един от миньорите каза, че по това време не е бил назначен на работа.

В 7-дневен срок ищецът, екипът на наемателя на мините Христо Ковачки, трябва да представи доказателства и да отстрани пропуските в исковата си молба, постанови съдията и отложи делото за друга дата, която ще бъде обявена допълнително.

 

Прогнозите са, че искът ще отпадне или по юридически причини, или шефовете на мините ще го оттеглат. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов