Избрани Новини

Празника на семейството отбелязаха деца в Симитли

Детската градина "Радост" изнесе програма за светлия празник

С голямо тържество децата от детска градина "Радост" в Симитли отбелязаха светлия християнски празник Въведение Богородично – Ден на християнското семейство. Децата нямаха търпение за тържеството, което бяха спретнали за празника. С много ентусиазъм и емоция те представиха песни, танци и стихчета за мама, татко и семейството.
"На този ден родителите на Пресвета Богородица – праведните Йоаким и Анна, въвели своето момиченце в храма. Дълго време те нямали деца и молели Бог да ги дари с чедо. Св. Анна обещала, че ако роди дете, ще го даде в служба на Бога. И когато малката Мария навършила три години, обещанието било изпълнено. 
Ето защо този ден е посветен едновременно и на радостта да си родител, и на родителската отговорност: да научиш децата си да различават доброто от лошото и да живеят според доброто, да ги запознаеш с Христос. Този ден е празник на единението и любовта в семейството. Ден на малката домашна църква“, това научиха децата за празника и разбраха, че това е ден за молитва за здравето и благоденствието на семействата. 
Много игри съпътстваха празника, като малките сладури, пременени в народни носии, играха игри от миналото като „Сляпа баба“ и „Великани и джуджета“. Учителките на децата Йорданова и Топузова с радост помогнаха на малчуганите да се хванат на дълго хоро и да се забавляват, като учат стъпките, съобщава Община Симитли.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов